SAD: Sankcije ako Putin ne popusti

Vašington -- Bela kuća saopštila da će se Rusija, ukoliko predsednik Vladimir Putin ne popusti po pitanju Krima, suočiti sa sankcijama Zapada koje će smanjiti uticaj Moskve.

Izvor: Tanjug
Podeli

Viši savetnik američke administracije Den Fajfer je izjavio i da se podrška novoj ukrajinskoj vlasti "na svaki mogući način" nalazi na vrhu liste prioriteta administracije predsednika SAD Baraka Obame, prenela je agencija AP.

Fajfer je u izjavi za televizijsku stanicu NBC rekao da Putin ima izbora - da, kako je naveo, "nastavi da izoluje Rusiji, da dodatno ugrozi rusku privredu i smanji ruski uticaj u svetu ili da uraditi pravu stvar".

U proruski nastrojenom ukrajinskom regionu Krimu su danas u 8 sati po lokalnom vremenu (7 po srednjoevropskom) otvorena biračka mesta na kojima će gradjani odlučivati o prisajedinjenju te autonomne republike Rusiji ili ostanku u sastavu Ukrajine sa obnovljenim ustavom iz 1992. godine.

Rusija je ranije najavila da će uvažiti mišljenje stanovništva Krima, a Putin je rekao da odluka o njegovom održavanju "u potpunosti odgovara normama medjunarodnog prava", dok vlasti u Kijevu i zemlje Zapada referendum smatraju nelegalnim.

Svet

"Ukrajina nije ni malo bliža EU"

Moskva -- Posle previranja poslednjih meseci Ukrajina se nije približila EU čak i bez obzira na potpisivanje političkog dela sporazuma o asocijaciji, kaže Vladimir Čižov.

Svet ponedeljak 31.03. 23:57 Komentara: 2
strana 1 od 463 idi na stranu