Na KiM otvorena sva birička mesta

Portparol Misije OEBS-a Nikola Gaon rekao je za Betu da su jutros otvorena sva biračka mesta u 10 centara i 15 ogranaka tih centara na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Beta
Podeli

Načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić rekao je za Betu da na biračkim mestima u ovom okrugu nema organizovanog prevoza za birače što je problem za glasače iz Prizrena i okoline koji treba da glasaju na biračkom mestu u Štrpcu.

Adem Hodža iz uprave opštine Gora rekao je da se u toj opštini koja pripada Prizrenskom okrugu glasa na mestu u selu Vranište i da na biračkom spisku za Goru ima nešto više od 8.000 upisanih birača.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević rekla je za agenciju Beta da je u ovom okrugu sa predsednicima opština dogovoreno da se angažuju vozači koji će samovoljno bez sredstava prevesti birače u birački centar u selu Goraždevac kod Peći.

U Gračanici ima jedan centar sa sedam mesta, a na tom biračkom spisku je 11.330 birača.

Ranije je zamenik sekretara RIK Srbije, Veljko Odalović izjavio da pravo glasa na Kosovu i Metohiji ima 107.958 gradjana koji će glasati u 17 opština na 90 biračkih mesta.

Kosovo

Z. Potok: Ranjena tri policajca

Zubin Potok -- U zasedi kod sela Banjska, u opštini Zubin Potok, oko 22 sata ranjenja tri pripadnika Kosovske policijske službe srpske nacionalnosti, javio je portal Koha net.

Kosovo ponedeljak 31.03. 23:32 Komentara: 14

KiM: Srbi bojkotuju skupštinu

Priština -- Srpski poslanici u kosovskoj skupštini zajedno s predstavnicima manjina bojkotovaće rad tog tela dok se s dnevnog reda ne skine izmena Zakona o opštim izborima.

Kosovo ponedeljak 31.03. 11:55 Komentara: 2
strana 1 od 91 idi na stranu