BiH: Glasalo 90% državljana Srbije

Biračka mesta otvorena u BiH za državljane Srbije za glasanje na parlamentarnim izborima u toj državi zatvorena su večeras na vreme a izlaznost je oko 90 odsto.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

21:17

Default images

Glasačko mesto u ambasadi Srbije u Sarajevu zatvoreno je u 20 sati, a na spisku Republičke izborne komisije za glasanje u tom diplomatskom predstavništvu Srbije u BiH registrovano je ukupno 129 glasača, dok je izlaznost bila 90 posto.

"Izbori su danas protekli u najboljem redu na ovom biračkom mestu", potvrđeno je agenciji Fena u ambasadi Srbije u Sarajevu.

I u prostorijama Generalnog konzulata u Banjaluci je potvrđeno da je to glasačko mesto zatvoreno na vreme, a izlaznost je, takođe, bila oko 90 posto.

"Na glasanje, na tom biračkom mestu, izašla su 494 birača od 535 registrovanih, a sve je proteklo kako treba", rekli su u konzulatu.

U generalnom konzulatu u Mostaru nije bilo glasanja budući da na području koje pokriva to diplomatsko predstavništvo nije ispunjen cenzus broja birača.

Državljani Srbije koji žive u Crnoj Gori glasali su u Podgorici i Herceg Novom.

Crna Gora i BiH su među 20 država u kojima državljani Srbije, koji žive izvan svoje matične zemlje, imaju mogućnost da iskažu izbornu volju.

Prema podacima Republičke izborne komisije, Srbija na dva biračka mesta u Crnoj Gori upisano je 285 birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: