Policajci i Dveri ispred RIK

Nekoliko desetina policajaca raspoređeno je posle 18 sati u centru Beograda oko Skupštine Srbije, gde se nalazi sedište Republičke izborne komisije.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

18:37

Default images

Pristalice Pokreta Dveri stigle su do policijskog kordona u Ulici kralja Milana koji ih je sprečio da dođu do Skupštine Srbije u kojoj se nalazi RIK.

Boško Obradović, koji je nosilac liste pokreta na izborima, je jednom od policajaca u kordonu rekao da nameravaju da ispred kordona uspostave medija centar iz kojeg će saopštavati razultate vanrednih parlametnarnih izbora.

On je policajcu rekao da Dveri ne žele da dozvole da ih, kako je naglasio, ponovo pokradu i da nameravaju da svojim biračima saopšte rezultate do kojih su oni došli i da će na ulici ostati sve do proglašenja zvaničnih rezultata izbora.

“Ljudi dolaze sve više, jer žele da čuju šta RIK ima da kaže, ako misle da pokradu ponovo, to nije pametan potez, a ako budu pošteni rezultati mi nememo problem da se raziđemo”, rekao je Obradović policajcu.

Policajci ne dozvoljavaju pešacima prolazak pored zgrade parlamenta, od ugla Kralja Milana i Dragoslava Jovanovića do ugla Kralja Milana i Kneza Miloša i upućuju ih na okolne ulice.

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija nalaze se oko Skupštine Srbije, zgrade Generalnog sekretarija predsednika Srbije, poznate i kao zgrada Predsedništva Srbije, kao i oko Starog dvora, odnosno Skupštine Beograda.

Na platou ispred gradske skupštine raspoređen je jedan odred Žandarmerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: