Jovanović: Moramo naći snagu

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je večeras da ta stranka i njene pristalice moraju naći snagu koju su nalazili u prošlosti kada je LDP ostajao sam.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

22:43

Default images

"Pred nama su lokalni i pokrajinski izbori, ovo iskustvo pomoći će nam. Ono što utiče na sudbinu LDP je naša sposobnost da idemo svojim putem. Smatramo da je vreme za LDP. Ne mislim da su nas rezultati demantovali, jer je LDP simbol sistema vrednosti. Ovu kampanju nismo doživeli kao obračun sa onima oko nas", rekao je on.

"Nismo razočarani i tužni i moramo naći snagu koju smo nalazili u prošlosti kada smo ostajali sami", kaže Čedomir Jovanović.

On je naveo da su ovi rezultati iznenađenje samo za one koji ne znaju u kakvoj Srbiji žive.

"LDP će na sledećim izborima biti jači za one koji nisu glasali danas i čuli naše poruke da je politika mnogih štetna. Ostaje da radimo kako smo radili kada smo formirali stranku".

Osvrćući se na to da LDP ponovo nije prešao cenzus, on je rekao:

"Opis sudbine LDP u Beogradu je identičan, imali smo najboljeg kandidata, sa besprekornom karijerom i jasnim i konkretnim planom za njega. Ne mislim da su glasovi bili mera vrednosti za nas i kandidata Željka Ožegovića. Taj procenat govori o spremnosti našeg društva da se bori sa svim onim što ga sada ugrožava. Većina je dala poverenje Aleksandru Vučiću".

Prema Jovanovićevim rečima, LDP je simbol vrednosti koje su potrebne društvu i istakao da ukoliko one ne dobiju snagu, da će LDP na narednim izborima biti stranka bez koje se ne može.

Jovanović je, komentarišući poraz kako na republičkim tako i na izborima u Beogradu, rekao da je to pokazatelj spremnosti društva da se bori s onim što ga ugrožava.

Na pitanje novinara koliko je on odgovoran za rezultat LDP na ovim izborima i hoće li podneti ostavku, Jovanović je rekao da se ne oseća odgovornim i da je poslednji čovek koji bi podneo ostavku kad je teško.

"Stranka smo koja je oduvek negovala demokratske principe i jedina u kojoj svi članovi glasaju za predsednika. Osećao bih odgovornost da sam u kampanju odlazio u 12 ili otkazivao kad pada kiša ili da sam u njoj lagao", rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je spreman na razgovore ukoliko to bude predložile Srpska napredna stranka, Jovanović je rekao da je uvek spreman na razgovore ali da je potrebno prvo Vučić da razgovara sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom i predsednikom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem.

"Uvek sam bio spreman na razgovore, ali u te razgovore smo ulazili kao ljudi koji znaju koga predstavljaju i gde im je mesto. Stranka koja želi da razgovara s onim ko je osvojio apslolutnu većinu, mora imati kredibilitet za nešto tako. Ja ne sumnjam u naš kredibilitet, ali su izborni rezultati oni koji određuju odnos LDP-a prema svakom drugom", rekao je Čedomir Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: