Vučić: Svima pružamo ruku

Lider SNS Aleksandar Vučić je rekao da je spreman mnogima da pruži ruku, da SNS želi da razgovara i sarađuje sa svima i da čuje ideje za bolju Srbiju.

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

21:36

Default images

Nakon što su u izbornom štabu SNS saopšteni rezultati koji govore o ubedljivoj pobedi te stranke, rekao da je za naprednjake "najvažnije partnerstvo sa građanima.

Kako je rekao potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, prema preliminarnim rezultatima na osnovu 62% prebrojanih listića SNS ima 49,3% glasova, SPS 13,9%, NDS 6,1%, DS 5,3%, a DSS je najbliža cenzusu sa 4,1%.

"Hvala na ogromnom poverenju koje ste pružili našoj listi, hvala na ogromnoj snazi koju ste nam dali. Hvala građanima, članovima SNS i koalicionim prijateljima koji su se borili za svaki glas", rekao je Vučić.

On je naveo i da zbog izbornih rezultata SNS "nikoga neće nipodaštavati, a kamoli pokušavati da ponižava".

"Želimo da čujemo njihove ideje. za vrstu dijaloga spremni sa svim relevatnnim pol. partijama, ali je za nas najvažnije partnerstvo sa građanima Srbije", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da su pred Srbijom teški dani i teške reforme.

"Hoću ljudima u Srbiji da kažem da ovakav rezultat predstavlja ogromnu odgovornost i da ću se truditi da radim još više. Znam da ćete se ljutiti, da vam se neke odluke neće svideti, ali da ćemo sve raditi za dobrobit Srbije. Nećemo se boriti za sledeće izbore već za sledeće generacije", rekao je Vučić.

On je naveo da očekuje da će mu to omogućiti i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji mu je, kako je rekao, i prvi čestitao na pobedi. Osim njega čestitke su stigle i od inostranih prijatelja i partnera koji su u Beogradu.

Vučić je rekao da će imati 40 poslanika više nego što je potrebno za formiranje većine u parlamentu, a govoreći o potencijalnim partnerima za Vladu i rokovima za njeno formiranje, rekao je da je za SNS najvažniji plan i program.

"Ne bih obećavao ništa, ali sve će biti završeno pre prvog maja", rekao je on.

Vučić je naveo da će se rezultati videti već na polovini mandata nove vlade i da će ključ biti u ekonomskim reformama.

"Građani posle dugo godina prepoznali priliku da možemo da budemo mudri, ozbiljni, odgovorni, da se ponašamo drugačije, radimo više. Srbija će nastaviti evropski put, saradnju sa svim partnerima u svetu, Rusima, Amerikancima, Kinezima", rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je izjavio i da retko ko dočeka ovakav dan, a to je da posle 20 godina lista koju predvodi ostvari najveći i najbolji rezultat u višepartijskoj Srbiji.

"Šta god ljudi mislili, planiram da se borimo za interes naroda i otadžbine. To je moj cilj, ja nemam cilj da budem bogat, moj jedini cilj je da Srbija živi", naglasio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: