London: Krim- ismevanje demokratije

London/Pariz -- Vlasti Velike Britanije nazvale su današnje glasanje na Krimu o otcepljenju od Ukrajine ismevanjem demokratije i odbile da priznaju rezultate referenduma.

Izvor: Tanjug
Podeli

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus poručio je da Rusija mora da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

U govoru u Briselu, uoči sastanka šefova diplomatija EU, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg ocenio je da današnji referendum predstavlja kršenje ukrajinskog ustava.

"Nijedan aspekt procesa po kojem je referendum održan nikoga ne može da uveri da je on bio legalan", navodi se u saopštenju Forin ofisa.

"Velika Britanija ne priznaje referendum niti njegov rezultat, kao što ga ne priznaje ni veći deo međunarodne zajednice", dodao je Hejg.

Kako su javile agencije, Hejg je pozvao svoje kolege iz zemalja članica EU da "pošalju jak signal Rusiji da će ovakvo ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta izazvati ekonomske i političke posledice za tu zemlju".

Istovremeno, Loran Fabijus zatražio je od Rusije da pod hitno preduzme mere u umanji "besmislene i opasne" tenzije u Ukrajini, naglasivšsi da smatra da je referendum na Krimu nelegalan.

"Rusija mora da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine", izjavio je Fabijus i dodao da u prilog tvrdnji da je referendum nezakonit ide i činjenica da je održan pod pretnjom ruskih vojnih snaga.

Politika

Optužnica za Hernadija

Zagreb -- Uskok je nakon sprovedene istrage podigao optužnicu protiv predsednika Uprave MOL-a Žolta Hernadija, kog tereti da je Ivi Sanaderu obećao 10 miliona evra mita.

Politika ponedeljak 31.03. 20:19 Komentara: 0
strana 1 od 312 idi na stranu