DS: Kakva kampanja, takvi izbori

DS je u prvom obraćanju po zatvaranju birališta navela da je "izborni dan protekao u atmosferi koja odgovara kampanji".

Izvor: B92

Nedelja, 16.03.2014.

20:42

Default images

Prema podacima DS, na osnovu 43,6% obrađenih podataka, izlaznost na nivou Srbije je 51,91 odsto. Po regionima - Beograd 50,83%, Vojvodina 51,31%, Niš 54,83%, Centralna Srbija 54,6% KiM 31,82%, inostranstvo 50,39%.

"Našem štabu su kontrolori javljali mnogobrojne nepravilnosti, neke, kao što je kupovina glasova u Novom Sadu, smo i prijavili policiji i podneli smo krivične prijave", rekla je Jerkov.

Jerkov je navela da su prijave prvo podnete protiv NN lica, a da su "kasnije te osobe identifikovane" i da su prijave dopunjene.

"Dostavićemo policiji i tužilaštvu imena osoba za koje verujemo da su se bavile kupovinom glasova. Pozivamo nadležne organe da ovaj put ne odustanu od istrage, kao što je to bio slučaj 2012. godine, kada su optužbe zaboravljene istog trenutka kada je stranka koja je to radila ušla u koaliciju sa SNS", rekla je Jerkov.

U izbornom štabu DS su naveli da su kontroloril prijavili da su aktivisti raznih stranaka legitimisali glasače, ulazili u kuće i popisivali ljude koji ne žele da glasaju SNS.

"Imamo informaciju i da je u Majdanpeku u rudniku neposredno pre izbora zaposleno 220 osoba, isto kao i u Kolubari, kao i da su radnicima deljene pozajmice od 75.000 dinara", rekla je Jerkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: