RIK: Moguća izlaznost do 55 odsto

Na birališta u Srbiji do 18 sati izašlo je 45,67 odsto birača i ukoliko se taj trend nastavi može se očekivati izlaznost od 53 do 55 odsto, saopštio je RIK.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

19:36

Default images

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević podsetio je da je do zatvaranja birališta ostalo još manje od sat vremena i da se biračka mesta zatvaraju u 20 sati.

On je istakao da je izborni proces protekao u najboljem redu te da jutros samo jedno biračko mesto u Novom Pazaru nije bilo otvoreno.

Đurđević je, na konferenciji za novinare, rekao da su se događali sitni incidenti koji su u hodu rešavani.

Predsednik RIK-a je objasnio izbornu proceduru posle 20 sati, kada birališta budu zatvorena, i rekao da će RIK od 22 sata početi sa objavljivanjem preliminarnih rezultata.

On je naglasio da Komisija ne objavljuje podatke dobijene na uzorku, već da je reč o čistom matematičkom rezultatu.

Đurđević je najavio još tri konferencije za novinare u 22, 23 i 24 sata istakavši da je glasanje obavljeno u SAD i Velikoj Britaniji zbog razlike u vremenskoj zoni, ali da će oni, kao i rezultati sa biračkih mesta iz Zavoda za izvršenje zavodskih sankcija biti objavljeni posle 20 sati.

On je precizirao da su u Zavodima zatvorena neka biračka mesta ranije jer su svi birači koji su tamo imali mogućnost da glasaju iskoristili svoje biračko pravo.

Đurđević je rekao da rezultate izlaznosti po regionima nema, a da je izlaznost u odnosu na 2012. godinu u prvom krugu predsedničkih i parlamentarnih izbora nešto manja, a veća nego u drugom krugu predsedničkih izbora te godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: