Glasanje počelo u 7 sati

Beograd -- U Srbiji su jutros otvaranjem biračkih mesta u sedam sati počeli vanredni parlamentarni izbori, kao i izbori za Skupštinu grada Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pravo glasa na republičkim izborima ima 6.765.998 gradjana.

Birači za Skupštinu Srbije mogu da glasaju na 8.262 biračkih mesta, koja će biti otvorena do 20 sati, a glasaće se i na Kosovu i Metohiji.

Na zbirnom izbornom listiću je 19 lista stranka koalicija i grupa gradjana, od toga sedam manjinskih, na kojima je ukupno 3.020 kandidata za poslanike.

Gradjani Beograda, osim za novi sastav Skupštine Srbije, glasaju i na beogradskim izborima, a 1.597.624 birača u prestonici biraće izmedju 23 liste. U Beogradu je od sedam ujutru otvoreno 1.178 biračkih mesta.

Danas se održavaju i lokalni izbori u Pećincima, Boru, Negotinu, Sevojnu i Arandjelovcu.

Gradjani mogu da glasaju uz važeću ličnu kartu, važeći pasoš ili važeću vozačku dozvolu. Oni koji su u vojnoj službi, glasaju uz važeću vojnu legitimaciju i obavešenje o mestu i vremenu glasanja im nije neophodno.

U zemlji je na snazi predizborna tišina koja podrazumeva zabranu izborne propagande, do zatvaranja birališta.

Politika

Optužnica za Hernadija

Zagreb -- Uskok je nakon sprovedene istrage podigao optužnicu protiv predsednika Uprave MOL-a Žolta Hernadija, kog tereti da je Ivi Sanaderu obećao 10 miliona evra mita.

Politika ponedeljak 31.03. 20:19 Komentara: 0
strana 1 od 312 idi na stranu