Posle 20 stepeni olujni vetar

Posle prolećnog dana i temperature od 20 stepeni, jak olujni vetar pogodio je Vojvodinu i Beograd. Vetar srušio bandere na Varadinskom i Temerinskom mostu.

Izvor: B92

Subota, 15.03.2014.

19:36

Default images

Naoblačenje sa kišom i jakim severozapadnim vetrom zahvatilo je prvo sever Vojvodine i premešta se ka jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod na svom sajtu.

"Jak severozapadni vetar, brzine 72 kilometar na sat, koji je zahvatio Vojvodinu i Beograd, očekuje se u zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju," objavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Udari vetra ponegde dostižu brzinu od oko 80km/h.

Jak vetar koji duva u Beogradu pretio je da odnese lim dugačak šest metara koji je visio sa krova Kulturnog centra Beograd na Trgu republike. Vatrogasna služba je na poziv sugrađana hitnom intervencijom sklinula lim sa krova, koji, srećom, nije ugrozio prolaznike.

Na Obilićevom vencu vetar je oborio stub javne rasvete.

Jak olujni vetar večeras je u Novom Sadu lomio granje drveća, a polomio je i jednu banderu na Varadinskom mostu u tom gradu.

Ta bandera se nalazi na ulazu na Varadinski most iz pravca Petrovaradina i na njoj je zakačen jedan veliki predizborni transparent.

Kako javlja portal 021, u ovom incidentu nije bilo povređenih.

Na prilazima mostu su se stvorile gužve jer se saobraćaj do 20h odvijao usporeno, kada su ekipe JKP "Stan" pomerile stub javne rasvete.

Za stub je inače bio zavezan transparent jedne političke partije, a nakon pada on je ostao da se vijori na vetru i tako ometa prolazak vozila u drugoj traci. Prolaznici koji su bili u blizini, prihvatili su transparent i privezali ga za banderu kako ne bi dalje ometao saobraćaj.

Zbog sličnog incidenta, novosadski vatrogasaci morali su da intervenišu i na Temerinskom putu i uklone stub koji se takođe srušilo usled oluje,ali i zbog težine predizbornog transparenta jedne političke partije. Tom prilikom pao je još jedan stub za javnu rasvetu i oštetio automobil na kolovozu. U Zelenilu kažu da imaju nekoliko oborenih stabala na više lokacija u gradu.

U Elektrovojvodini navode da nije bilo nestanaka struje zbog katkotrajnog nevremena.

Olujni vetar počeo je oko 18.30 i za sada nije poznato koliku je štetu izazvao.

U Srbiji sutra vetrovito i svežije

U Srbiji će sutra biti vetrovito i svežije, ujutru i pre podne na severu, a uveče i u ostalim krajevima pretežno oblačno ponegde sa kišom, u višim planinama sa snegom, sapštio je ranije danas RHMZ.

Jutarnja temperatura biće od dva do osam stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

U Beogradu sutra vetrovito i svežije, promenljivo oblačno, uveče sa kratkotrajnom kišom.

Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko sedam, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: