Obama: Poslednja šansa za Rusiju

Vašington -- Barak Obama izjavio da nastavlja da se nada diplomatskom rešenju oko Krima, ali je i upozorio na "posledice" za Rusiju ukoliko rešenje ne bude pronađeno.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Nastavljamo da se nadamo da će biti pronađeno diplomatsko rešenje, ali SAD i Evropa su jedinstveni ne samo povodom poruke o ukrajinskom suverenitetu, već i da će biti posledica ukoliko nastavi da se de facto ne poštuje suverenitet", rekao je američki predsednik, javio je AFP.

Francuska agencija navodi da je Vašington nagovestio uverenje da razgovori u Londonu između šefova diplomatije dve zemlje, Džona Kerija i Sergeja Lavrova, kao i dogadjaji oko referenduma na Krimu o pripajanju Rusiji zakazanog za 16. mart, predstavljaju poslednju šansu za Rusiju da izbegne sankcije SAD i Evropske unije zbog upada na Krim.

Lavrov je u Londonu posle razgovora rekao da razlike izmedju Moskve i Vašingtona ostaju ali da je razgovor bio koristan, da će Rusija uvažavati izraženu volju naroda Krima na referendumu a da su moguće sankcije Rusiji kontraproduktivan instrument, prenele su ruske agencije.

Svet

"Ukrajina nije ni malo bliža EU"

Moskva -- Posle previranja poslednjih meseci Ukrajina se nije približila EU čak i bez obzira na potpisivanje političkog dela sporazuma o asocijaciji, kaže Vladimir Čižov.

Svet ponedeljak 31.03. 23:57 Komentara: 2
strana 1 od 463 idi na stranu