Obama: Poslednja šansa za Rusiju

Barak Obama izjavio da nastavlja da se nada diplomatskom rešenju oko Krima, ali je i upozorio na "posledice" za Rusiju ukoliko rešenje ne bude pronađeno.

Izvor: B92

Petak, 14.03.2014.

17:48

Default images

"Nastavljamo da se nadamo da će biti pronađeno diplomatsko rešenje, ali SAD i Evropa su jedinstveni ne samo povodom poruke o ukrajinskom suverenitetu, već i da će biti posledica ukoliko nastavi da se de facto ne poštuje suverenitet", rekao je američki predsednik, javio je AFP.

Francuska agencija navodi da je Vašington nagovestio uverenje da razgovori u Londonu između šefova diplomatije dve zemlje, Džona Kerija i Sergeja Lavrova, kao i dogadjaji oko referenduma na Krimu o pripajanju Rusiji zakazanog za 16. mart, predstavljaju poslednju šansu za Rusiju da izbegne sankcije SAD i Evropske unije zbog upada na Krim.

Lavrov je u Londonu posle razgovora rekao da razlike izmedju Moskve i Vašingtona ostaju ali da je razgovor bio koristan, da će Rusija uvažavati izraženu volju naroda Krima na referendumu a da su moguće sankcije Rusiji kontraproduktivan instrument, prenele su ruske agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: