Rusija ne želi rat oko Ukrajine

Moskva -- Ruski ambasador u Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin poručio je danas da Rusija ne želi rat oko krize u Ukrajini.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Rusija ne želi rat, niti to žele Rusi", rekao je Čurkin na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj krizi u Ukrajini, nakon obraćanja premijera prelazne vlade Ukrajine Arsenija Jacenjuka.

Čurkin je kritikovao procenu zapadnih sila o krizi u Ukrajini i situaciji na Krimu i ponovio poziciju Moskve da je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič neustavno svrgnut s vlasti, preneo je AFP.

U osvrtu na izjave drugih ambasadora, Čurkin je rekao da oni slikaju "idiličnu situaciju", dodavši ironično: "Da nije bilo zle Rusije svi u Ukrajini bi živeli dugo i srećno."

Čurkin je stao u odbranu referenduma na Krimu, rekavši da proističe iz pravnog vakuma u toj autonomnoj republici, koji je nastao kao rezultat "neustavnog zbacivanja vlade u Kijevu" prošlog meseca.

Svet

"Ukrajina nije ni malo bliža EU"

Moskva -- Posle previranja poslednjih meseci Ukrajina se nije približila EU čak i bez obzira na potpisivanje političkog dela sporazuma o asocijaciji, kaže Vladimir Čižov.

Svet ponedeljak 31.03. 23:57 Komentara: 2
strana 1 od 463 idi na stranu