Komitet Senata za sankcije Rusiji

Spoljnopolitički komitet američkog Senata izglasao je uredbu kojom administraciji predsednika SAD Baraka Obame dozvoljava da uvede sankcije za ruske zvaničnike.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.03.2014.

23:10

Default images

Spoljnopolitički komitet američkog Senata je sa 14 glasova "za" i tri "protiv", danas glasao u prilog predloga uredbe kojom bi se Rusiji, povodom dešavanja na Krimu, nametnule najveće američke sankcije još od doba Hladnog rata.

Ovom uredbom se administraciji predsednika Baraka Obame dozvoljava da uvede sankcije za ruske zvaničnike, odgovorne za intervenciju na Krimu ili koji su učestvovali u korupciji u Ukrajini, izveštava AP.

Uredbom se predviđa i da SAD obezbede kreditne garancije u visini milijardu dolara za nove ukrajinske vlasti.

U pomenutom dokumentu se osuđuje "ruska neopravdana vojna intervencija na Krimu" i apeluje na predsednika Obamu da pribegne i zabrani izdavanja viza i zamrzavanju sredstava osoba koje mogu da se dovedu u vezu sa podrivanjem integriteta Ukrajine.

Svi članovi Komiteta iz redova demokrata su glasali "za", dok su republikanci imali primedbe, između ostalog i u vezi sa tim kako će SAD obezbediti sredstva za kreditne garancije.

“Putin se preračunao igrajući partiju ruskog ruleta sa međunarodnom zajednicom, ali mi odbijamo da zažmurimo, nikada nećemo priznati ovo kršenje međunarodnog prava“, rekao je ranije danas senator demokrata Bob Menendez, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: