Krim: Jacenjuk podržavao Kosovo

Simperopolj -- Prvi zamenik premijera Krima Rustam Temirgalijev optužio je ukrajinski režim da koristi dvostruke standarde u proceni trenutne situacije na Krimu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Temirgalijev je podsetio da je upravo privremeni ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk podržao nastojanja Kosova za secesiju od Srbije 2007, dok je bio ukrajinski ministar spoljnih poslova.

"Premijer nema pravo da osuđuje odluku krimskog Vrhovnog saveta da raspiše referendum o nezavisnosti regiona kao nezakonitu, pošto je priznao (rezultate) glasanja o nezavisnosti Kosova 2007. ", naveo je Temirgalijev.

Govoreći na konferenciji za novinare u Simferopolju, zamenik krimskog premijera zaključio da su "dvostruki standardi, nažalost, postali pravilo prilikom procene situacije u Autonomnoj Republici Krim".

Na Krimskom poluostrvu u Crnom moru u nedelju, 16. marta se održava referendum o sudbini regiona sa ruskom većinom stanovnika - odluka koja je usledila pošto je "samozvana vlada u Kijevu došla na vlast kao rezultat puča 22. februara", navodi Glas Rusije.

Svet

"Ukrajina nije ni malo bliža EU"

Moskva -- Posle previranja poslednjih meseci Ukrajina se nije približila EU čak i bez obzira na potpisivanje političkog dela sporazuma o asocijaciji, kaže Vladimir Čižov.

Svet ponedeljak 31.03. 23:57 Komentara: 2
strana 1 od 463 idi na stranu