Krim ne zanima stav Kijeva

Vlasti Krima ne interesuju pretnje zvaničnog Kijeva da neće priznati rezultate predstojećeg referenduma o priključenju Krima Rusiji,.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.03.2014.

12:38

Default images

Na pitanje novinara agencije "Kriminform o tome kako treba tretirati pretnje vlasti u Kijevu da neće priznati rezultate referenduma premijer tog regiona Sergej Aksjonov je rekao:

"Ti ljudi su samo došli niotkuda i postavili sami sebe na vlast, izbacili policiju i tužioce, isterali gradonačelnike gradova i sad pokušavaju od nas nešto da zahtevaju", objavio je "Glas Rusije".

"Vrhovna rada nije na legitiman način odobrila te poteze. Da su oni rekli: pobedili smo korupciju, pozivamo Ruse u državne ustanove, razoružavamo oružane jedinice, održaćemo legitimne izbore, rešavamo sve probleme u vezi ruskog jezika kako bi on imao barem status zvaničnog jezika, mi ne bismo morali da preduzimamo mere kao odgovor na to", rekao je Aksjonov i dodao: "Umesto toga, oni nam samo prete."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: