Krim ne zanima stav Kijeva

Simferopolj -- Vlasti Krima ne interesuju pretnje zvaničnog Kijeva da neće priznati rezultate predstojećeg referenduma o priključenju Krima Rusiji,.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na pitanje novinara agencije "Kriminform o tome kako treba tretirati pretnje vlasti u Kijevu da neće priznati rezultate referenduma premijer tog regiona Sergej Aksjonov je rekao:

"Ti ljudi su samo došli niotkuda i postavili sami sebe na vlast, izbacili policiju i tužioce, isterali gradonačelnike gradova i sad pokušavaju od nas nešto da zahtevaju", objavio je "Glas Rusije".

"Vrhovna rada nije na legitiman način odobrila te poteze. Da su oni rekli: pobedili smo korupciju, pozivamo Ruse u državne ustanove, razoružavamo oružane jedinice, održaćemo legitimne izbore, rešavamo sve probleme u vezi ruskog jezika kako bi on imao barem status zvaničnog jezika, mi ne bismo morali da preduzimamo mere kao odgovor na to", rekao je Aksjonov i dodao: "Umesto toga, oni nam samo prete."

Svet

"Ukrajina nije ni malo bliža EU"

Moskva -- Posle previranja poslednjih meseci Ukrajina se nije približila EU čak i bez obzira na potpisivanje političkog dela sporazuma o asocijaciji, kaže Vladimir Čižov.

Svet ponedeljak 31.03. 23:57 Komentara: 2
strana 1 od 463 idi na stranu