Održana "Beseda u Zoranovu čast"

Beograd -- Pobednica ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast" je Bojana Pavlović, sa besedom "Idiotes".

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je, po oceni žirija, ostavila najbolji zbirni dojam kada je reč o kvalitetu govora, originalnosti izvođenja, jasnoći poruke i reakciji publike.

Tema ovogodišnjeg, 9. takmičenja "Besede u Zoranovu Čast", bila je rečenica pokojnog premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića: "Zalažem se za urbano, civilizovano i evropsko društvo, a protiv diktature".

"Ako ijedan tren moje reči budu živele u vama, znaćete da ne spavate. Da ste budni. I onda probudite one do sebe, a oni druge spavače, letargične i sve nedužne zombije utonule u demagogiju", jedna je od poruka najbolje od 10 besednica i besednika.

Žiri, čiji je predsednik bila glumica Gorica Popović, a članovi Ružica Đinđić, Dragan Đilas, Dragoljub Mićunović, Dejan Mijač, Predrag Koraksić Koraks i Branko Cvejić, dodelio je drugu nagradu Jovani Tomašević, a treću Mariji Arsić.

Predsednica žirija je istakla je da se ovogodišnje takmičenje odlikovale dobrim nastupima i zanimljivim besedama, te da su pobednika odredile nijanse.

Takmičenje "Besede u Zoranovu čast" organizovali su, kao i svake godine, Fondacija "Dr Zoran Đinđić" i Demokratska stranka.

Pre jedanaest godina, na ulazu u zgradu Vlade Srbije, ubijen je dr Zoran Đinđić.

Za života, Zoran Đinđić nije dobio razumevanje većinske javnosti, zaključuju oni koji ga danas proučavaju.

strana 1 od 154 idi na stranu