"Svi smo se ogrešili o Đinđića"

Svi smo se mi ogrešili o Zorana Đinđića, rekla je u Kažiprstu Aida Ćorović, kandidatkinja za poslanicu na listi DS.

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

10:13

Default images

Aida Ćorović kaže da nije bila lična prijateljica sa Zoranom Đinđićem, kako to sada mnogi za sebe govore, ali da je sa njim dosta sarađivala i da je sa njim uvek imala argumentovane i kvalitetne rasprave.

Ona dodaje da oseća odvratnost prema onima koji zloupotrebljavaju njegovo ime.

"Mi 12. marta nismo bili dovoljno hrabri da taj događaj, ma koliko to surovo zvučalo, iskoristimo kao momenat za otrežnjenje, kao momenat za katarzu. Tada smo mogli da kažemo i priznamo da je to bila velika žrtva. I svi mi smo grešni u odnosu na njega, a pre svih DS koja je odstupila od njegove ideje. Odstupila je od Zoranove ideje, zarad ostajanja u vlast tadašnji DS je stupio u brak sa SPS, dozvolila je da ojača SNS", kaže Aida Ćorović.

Ona takođe kaže da oni koji su ga kritikovali, vodili najveću hajku, sada ga veličaju u heroja.

"To je jedan lažni konsenzus veličanja Zorana Đinđića", smatra Aida Ćorović i dodaje da pored porodice, politički naslednik Zorana Đinđića može da bude samo Demokratska stranak.

"Sada svako svojata Đinđića i tu prednjači jedan čovek koji to radi na jedan ružan načini, deli slike Zorana Đinđića i rasplakuje starije gospođe. Ako je već želeo da deli Đinđićeve ideje, zašto nije ostao u stranci i tu se borio", rekla je Ćorović.

Što se tiče odluke da bude kandidat za poslanika na listi DS, ona je rekla da i dalje smatram da DS ima najbolji ljudski potencijal.

"Ja sam u ovu avanturu ušla čista srca i bez kalkulisanja. U pet minuta sam se dogovorila sa Draganom Đilasom da budem nestranačka ličnost, da imam pravo da kritikujem i DS i da moj mandat bude za ono što sam radila proteklih 20 godina, a to je da branim ljudska prava", rekla je Aida Ćorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: