"Pravo građana Krima da odluče"

Moskva ističe potrebu "poštovanja prava građana Krima da nezavisno odluče o svojoj sudbini u skladu sa normama međunarodnog zakona".

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.03.2014.

18:28

Default images

Ruska vlada je istakla i potrebu uvažavanja interesa svih Ukrajinaca.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je taj stav danas preneo u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Džonom Kerijem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Moskvi.

U saopštenju je navedeno da su dvojica ministara razmenili mišljenja o konkretnim predlozima Rusije i SAD na obezbeđivanju mira i harmonije u Ukrajini, i dogovorili se da nastave s konsultacijama, preneo je AFP.

Lavrov je u ponedeljak rekao predsedniku Vladimiru Putinu da je Keri odbio poziv da tog dana dođe na razgovore u Moskvu.

On je ukazao da se stavovi Vašingtona oko Ukrajine ne podudaraju sa ruskim, jer SAD situaciju sagledavaju u svetlu konflikta između Rusije i Ukrajine, dok Rusija smatra da su nove vlasti u Ukrajini na tu poziciju došle državnim udarom.

Američki zvaničnici su, kako navodi AFP, uzvratili da nije pravo vreme da Keri posetu Moskvu je nema znakova da je Putin spreman da pregovara, niti je Lavrov ovlašćen da vodi bilo kakve razgovore.

Keri i Lavrov su razgovarali o Ukrajini u Parizu i Rimu prošle sedmice, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: