Rusija: 3.500 padobranaca na vežbi

Vazdušno-desantne jedinice ruske vojske počele su danas u centralnom delu Rusije opsežne vežbe sa oko 3.500 padobranaca, prenose RIA Novosti.

Izvor: B92

Utorak, 11.03.2014.

17:35

Default images

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su jedinice vazdušno-desantne divizije u Ivanovu, istočno od Moskve, stavljene u stanje visoke pripravnosti i prebačene na lokacije koje nisu precizirane kako bi se "proverila spremnost" u uslovima simuliranja borbenog stanja.

Četiri hiljade vojnika, 36 vojnih transportnih letelica i određen broj borbenih vozila uključeni su u te vežbe, koje će trajati do 14. marta. Ministarstvo je preciziralo da će u simultanim desantima učestvovati 3.500 padobranaca.

Rusija je poslednjih dana na zapadu zemlje održala niz vojnih vežbi, uključujući i vežbe vazdušnih snaga, proveru borbene spremnosti i lansiranje interkontinentalnih balističkih raketa.

Ruske vlasti navele su da te vežbe nisu povezane sa događajima na Krimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: