"Pretnje LGBT osobama kazniti"

Beograd -- Zaštitnik građana razgovarao s predstavnicima Gej-strejt alijanse i podržao napore za ukidanje diskriminacije LGBT osoba, osudivši pretnje aktivistima.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Nema nikakvog opravdanja za pretnje nasiljem i državni organi ih moraju oštro sankcionisati", naveo je Saša Janković u saopštenju i istakao da je Srbija zemlja svih njenih građana, ravnopravnih bez obzira na bilo koje lično svojstvo.

Pojedinci koji misle drugačije i prete drugima napadom na život treba da osete oštrinu njenih zakona, navodi se u saopštenju i ističe da je svako do danas imao priliku da se obrazuje o raznovrsnosti ljudskog rodnog i seksualnog identiteta, da pobedi predrasude i homofobiju u sebi.

Gej strejt alijansa saopštila je juče da su joj preko mobilnog SOS telefona koji služi za prijavljivanje nasilja i diskriminacije po osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta, upućene pretnje smrću ističući da očekuje od policije da preduzme hitne korake kako bi se počinilac identifikovao i priveo pravdi.

Kako je navedeno, muški glas koji se javio preko telefona vredjao je i opsovao izvršnu direktorku GSA koja se javila na telefon, a nakon toga je povikao ''sve vas treba pobiti''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 154 idi na stranu