Rusija učvršćuje položaj na Krimu

Simferopolj -- Ruske snage učvrstile su danas svoje prisustvo na ukrajinskom poluostrvu Krim, preuzevši vojnu bolnicu i bazu ukrajinske vojske, samo par dana pre referenduma.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ukrajinska agencija Interfaks javila je da su proruske paravojne i vojne snage zauzele bolnicu u Simferopolju, glavnom administrativnom gradu na tom poluostrvu, a osoblje sakupili u holu kako bi ih "očigledno upoznali sa novim rukovodstvom te institucije".

U luci Sevastopolj, ruski vojnici su razoružali vojnike u ukrajinskoj vojnoj bazi, saopštio je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov, a prenosi Rojters.
On je rekao televiziji Peti kanal da je oko 200 vojnika u 14 kamiona oko 1.30 sati, rano jutros po lokalnom vremenu, zapretilo da će sravniti zgradu sa zemljom ukoliko ukrajinski vojnici ne predaju oružje, navodi britanska agencija.

Krim, na komee pretežno žive Rusi, odbio je da prizna nove vlasti u Kijevu. Stanovnici Krima će se 16. marta na referendumu izjašnjavati o otcepljenju od Ukrajine i pripajanju Rusiji.

Svet

"Ukrajina nije ni malo bliža EU"

Moskva -- Posle previranja poslednjih meseci Ukrajina se nije približila EU čak i bez obzira na potpisivanje političkog dela sporazuma o asocijaciji, kaže Vladimir Čižov.

Svet ponedeljak 31.03. 23:57 Komentara: 2
strana 1 od 463 idi na stranu