Đilas: Vučić nudi lažna obećanja

Beograd -- Predsednik DS Dragan Đilas ocenio je da SNS i njen lider Aleksandar Vučić ne nude nijednu reformsku meru i optužio ih da gradjanima nude fraze i lažna obećanja.

Izvor: Politika, Tanjug
Podeli

"A šta su oni ove dve godine reformisali? Pa iz vlade su isterali svog reformatora godine, ministra (Sašu) Radulovića. Da li su reformisali obrazovanje? Pravosudje? Zdravstvo? Ekonomiju? Da li su reformisali javna preduzeća i postavili profesionalni menadžment?", upitao je Đilas u intervjuu za Politiku.

Đilas je dodao da se umesto reformi gradjanima nude lažna obećanja kroz potpuno kontrolisane medije i da svako ko je protiv takve politike momentalno bude optužen da je u koaliciji sa tajkunima i da je protiv reformi.

"Sve po istoj matrici iz devedesetih kada smo bili strani plaćenici i izdajnici", rekao je Đilas.

Govoreći o opasnosti da Demokratska stranka na izborima, umesto Nove demokratske stranke, plati ceh za loše stvari koje su radjene u vreme vlasti demokrata, Djilas je rekao da oni koji su vodili stranku i državu više nisu u DS-u.

"Oni koji su vodili reformu pravosudja (Dušan Petrović, Slobodan Homen, Snežana Malović) više nisu u DS-u. Nije ni Boris Tadić koji je vodio sa Vukom Jeremićem spoljnu politiku. Oni plaćaju ceh a demokratija je na staroj adresi", rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 312 idi na stranu