"Očekujem da me Vučić zove u Vladu"

Beograd -- Lider URS Mlađan Dinkić uveren je da će njegova stranka ponovo ući u parlament i očekuje da ga posle izbora lider SNS Aleksandar Vučić pozove u vladu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Veliki sam optimista u vezi s ishodom ovih izbora. URS će biti u parlamentu, a naša ideja da treba napustiti politiku stezanja kaiša biće pobednička", rekao je Dinkić u intervjuu za "Kurir".

Dinkić je, takođe, poručio svojim političkim suparnicima da je neuništiv, iako, kako kaže, oni čine sve da mu spuste rejting.

Lider URS-a smatra i da je realno da SNS ima premijera, jer, kako ocenjuje, ni njegova, a ni druge stranke neće biti u situaciji da nekog pozivaju u vladu, već će sami biti pozivani ili ne.

"Ako nas budu zvali, za nas će najvažnije biti da nova vlada odustane od politike stezanja kaiša. Ako se nastavi sa solidarnim porezom, štednji na podsticajima, ne bismo učestvovali u vladi", rekao je Dinkić.

Dinkić ne veruje u rezultate istraživanja koji pokazuju da URS neće preći cenzus, i uveren je da će, bez obzira na rezultat koji osvoji, sve stranke koje dobiju većinu u parlamentu prihvatiti da se odustane od politike stezanja kaiša i da se još jače podstaknu investicije i zapošljavanje.

"U suprotnom, ti glasovi neće ništa vredeti, jer narodu neće biti bolje. Za mene je zato najvažnije da ta ideja pobedi", istakao je Dinkić.

Dinkić smatra i da lider SPS-a Ivica Dačić više neće voditi nijednu vladu, kao i da je Aleksandar Vučić odličan političar, ali da o ekonomiji zna mnogo manje od njega.

"Vučić je pravnik, njegovo mišljenje o ekonomiji zavisi od onoga ko ga savetuje. Dok je Saša Raudlović bio ministar privrede, verovao je da može nešto da uradi. Odmah sam mu rekao da je on čist promašaj. Kasnije ga se SNS odrekao preko noći, ali im je za to trebalo šest meseci. Vučić je odličan političar, mnogo bolji od mene, ali verujte, o ekonomiji mnogo manje zna. Prirodno, nije mu to struka", rekao je Dinkić.

"Dačić više nikada neće voditi nijednu vladu, zato što nije bitan. Bitniji su oni koji će voditi Srbiju. Ulazak u vladu nije odlazak na venčanje, pa da razmišljam ko mi se sviđa, a ko ne. Ako politika buduće vlade bude nastavak politike stezanja kaiša, mi u toj vladi sigurno nećemo biti. U suprotnom, daćemo sve opd sebe da pomognemo", zaključio je Dinkić za "Kurir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 312 idi na stranu