Jevtić: Srbi, vratite se na Kosovo

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić pozvao je danas raseljene Srbe i nealbance da se vrate na Kosovo, u Uroševac i okolna srpska sela.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

16:29

Default images

Jevtić je u Uroševcu razgovarao s predsednikom opštine Muharemom Svarćom o povratku raseljenih i rešavanju problema manjinskih zajednica u toj opštini.

Oni su potpisali memorandum o rešavanju pitanja vodosnabdevanja povratničkog sela Babljak.

Jevtić je novinarima rekao da je najavljeni povratak šest porodica iz Makedonije istovremeno i poziv drugim raseljenim porodicama da se vrate u Uroševac i okolna sela.

Svarća je rekao da je važno da se saradnja s Ministarstvom za povratak nastavi kroz projekte koji će biti usmereni ka svim građanima Uroševca i da u potpunosti podržva povratak svih raseljenih.

U Uroševcu žive tek dve srpske porodice, a u obnovljenim selima Babljak, Srpski Babuš i Talinovce živi ukupno dvadesetak povratničkih porodica.

Povratnici u Babljaku rekli su agenciji Beta da su kuće u kojima nema povratnika, stalno na udaru provalnika i da su "potpuno očerupane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: