SDP traži prekid pregovora sa PR

GI SDP zatražila je danas od Vlade Srbije da zamrzne pregovore sa Prištinom u Briselu sve dok ne budu prihvaćene garancije za sve pritvorene kosovske Srbe.

Izvor: Beta

Petak, 28.02.2014.

10:17

Default images

SDP je takođe protestovao zbog produžetka pritvora lideru inicijative Oliveru Ivanoviću i ocenila da se time krše njegova prava.

U saopštenju se navodi da su članovi SDP "šokirani količinom nepravde koju Euleks u saradnji sa svojim mentorima iskazuje prema jedom od najuglednijih kosmetskih Srba, ali i kosmetskim Srbima".

"Za osumnjičene zločince i kriminalce koji nisu Srbi sa Kosmeta postoji mogućnost kućnog pritvora, mogućnost dokazivanja nevinosti sa slobode...ali za Srbe koji se suočavaju sa montiranim optužbama takva prava ne postoje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je odlukom o produženju pritvora Ivanoviću "iskazano nepoverenje prema Vladi Srbije", koja je dala garancije da će se Ivanović odazvati svakom pozivu suda i da će im uvek biti dostupan.

"Ovom odlukom iskazano je i nepoštovanje prema svima koji su proteklih dana od Suda tražili da se Oliveru Ivanoviću bar omogući da svoju nevinost dokazuje sa slobode...Recite nam ko je to toliko moćan, uticajan i zlonameran da se ogluši o sve ove garancije, molbe, zahteve", navodi se u saopštenju.

SDP je od Euleksa zatražio da prestane "sa primenom dvostrukih standarda koje pravda i pravo ne poznaju i ne priznaju".

"Očekujemo da u zakonskom roku ozbiljno i u skladu sa pravnim normama razmotrite žalbu advokata gospodina Ivanovića na produženje pritvora i da mu omogućite da se brani sa slobode. Jer pravda je istina na delu", navodi se u saopštenju.

Oliver Ivanović uhapšen je 27. januara i tereti se za ubistva Albanaca. Njemu je juče sudija Euleksa produžio pritvor za još dva meseca. Pored Ivanovića, Vlada Srbije garantovala je za još trojicu Srba uhapšenih pod različitim optužbama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: