Besplatna pravna pomoć u Mirijevu

Gradska opština Zvezdara saopštila da će od ponedeljka 3. marta početi da radi Pravna pomoć i u sedištu Mesne zajednice Mirijevo, ulica Školski trg 2- Mirijevo.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

17:49

Default images

Pravna pomoć će se pružati svakog prvog i trećeg ponedeljka u mesecu, u periodu od 8 do 12 časova.

Pravna pomoć se pruža davanjem usmenih pravnih saveta, sastavljanjem podnesaka: tužbi, žalbi, zahteva, predloga, predstavki i slično, kao i sastavljanjem isprava: ugovora, zaveštanja, poravnanja, punomoćja i slično.

Usmeni pravni saveti se ne naplaćuju, dok za sastavljanje podnesaka kojima se inicira pokretanje bilo kog postupka pred sudom ili drugim organom, plaća se naknada u visini od 30 odsto od najnižeg iznosa važeće advokatske tarife u vreme sastavljanja podnesaka, bez obzira na vrednost spora.

Za sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti, ugovora o doživotnom izdržavanju i slično, u visini važeće advokatske tarife u vreme sastavljanja ugovora, navodi se u saopštenju.

Pravna pomoć građanima sastavljanjem podnesaka i isprava, pruža se besplatno u slučajevima kada se radi o korisnicima prava na novčanu socijalnu pomoć, korisnicima minimalne zarade i najniže penzije, nezaposlenim licima, korisnicima boračko - invalidske zaštite i zaštite civilnih invalida rata.

Takođe kada stranka ostvaruje pravo na zakonsko izdržavanje, licima sa izbegličkom statusom i statusom raseljenog lica, žrtvama nasilja u porodici kada pravnu pomoć ostvaruju u vezi sa tim statusom, kao i samohranim roditeljima kada pravnu pomoć ostvaruju u vezi sa tim statusom.

O postojanju pomenutih činjenica građanin je dužan da pruži odgovarajuće dokaze, napominje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: