SAD: Gruzija da se svrsta uz EU

Sjedinjene Američke Države pozvale su danas Gruziju da se dalje integriše u Evropu i NATO.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.02.2014.

17:47

Default images

SAD su, takođe, obnovile zahtev da se ruski vojnici povuku iz sporne enklave koju su okupirali u Gruziji, prenela je agencija AP.

Taj poziv, kako navodi američka agencija, usledio je usred rastućih tenzija između Rusije i Zapada zbog svrgnutog ukrajinskog, proruskog predsednika Viktora Janukoviča.

Državni sekretar SAD Džon Keri insistirao je danas da cilj američke politike prema bivšim sovjetskim republikama (Gruziji i Ukrajini), nije da se smanji ruski uticaj u njima.

Umesto toga, rekao je on, reč je o američkoj želji da te bivše sovjetske republike imaju jaku demokratiju i ekonomiju, navodi američka agencija.

Keri je rekao da SAD podržavaju članstvo Gruzije u NATO i da žele da ona kasnije ove godine potpiše ugovor o partnerstvu sa Evropskom unijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: