Uhapšeni međunarodni prevaranti

Beograd -- U Srbiji uhapšeno troje stranih državljanina osumnjičenih za prevare u više država, potvrdio je tužilac Miljko Radisavljević.

Izvor: B92
Podeli

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da je policija lišila slobode tri strana državljanina u Kragujevcu.

Radi se o akciji koja se sprovodi u više zemalja, protiv međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila prevarama.

Tužilaštvo za organizovani kriminal i policija u ovom slučaju pruižaju međunarodnu pravnu pomoć nadležnim organima Velike Britanije.

Kako je ranije saopšteno iz policije, u Kragujevcu su uhapšena dva državljanina Velike Britanije i jedan državljanin Maroka. Kako je navedeno, ova međunarodna kriminalna grupa je osumnjičena da je oštetila veliki broj građana u državama EU za najmanje 1,6 miliona funti.

Njima se na teret stavlja prevara, pranje novca, proizvodnja i preprodaja droge, a za sada MUP Srbije nema podatke da su pripadnici te međunarodne kriminalne organizacije izvršili krivična dela u Srbiji i oštetili građane ili kompanije.

Trojica stranaca uhapšena su u okviru međunarodne policijske akcije koja je počela juče u SAD, Velikoj Britaniji, Španiji i Srbiji.

Prema saopštenju MUP, uhapšeno je najmanje 89 osoba, članova kriminalne organizacije, a jedan od organizatora te kriminalne grupe bio je S. F. (53), koji je uhapšen u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.