Manje mesta u Vojnoj akademiji

Vojna akademija Vojske Srbije primiće u narednoj školskog godini 110 kandidata iz Vojne gimnazije i iz građanstva, što je za oko 40 odsto manje nego u 2013.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.02.2014.

10:30

Default images

Prema konkursu koji traje do 31. marta, u Vojnu akademiju iz građanstva biće primljeno 50 kadeta, dok se procenjuje da će se njima pridružiti i oko 60 učenika koji završe Vojnu gimnaziju. U prethodnoj školskoj godini na Vojnu akademiju primljeno je 185 kadeta.

Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Jovana Krivokapića, broj budućih kadeta Vojne akademije određen je na osnovu iskazanih potreba Vojske Srbije.

"Smanjen je odliv kadrova i zato je procenjeno da klasa ne treba da broji više od 110 kandidata", rekao je major Krivokapić.

On je odbacio mogućnost da to nagoveštava dalje smanjenje ukupnog broja pripadnika Vojske Srbije.

"U ovom momentu, srednjeročno gledano, to je broj završenih oficira koji nam treba", rekao je Krivokapić.

Govoreći o interesovanju za obrazovanje u vojnim školama, on je rekao da je odziv tradicionalno dobar i da je prošle godine bilo osam zainteresovanih za jedno mesto.

"Možemo da biramo najkvalitetnije i možemo se pohvaliti da kvalitet izbora kadrova nije bio problem u poslednjih osam ili devet godina", rekao je major Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: