Manje mesta u Vojnoj akademiji

Beograd -- Vojna akademija Vojske Srbije primiće u narednoj školskog godini 110 kandidata iz Vojne gimnazije i iz građanstva, što je za oko 40 odsto manje nego u 2013.

Izvor: Beta
Podeli

Prema konkursu koji traje do 31. marta, u Vojnu akademiju iz građanstva biće primljeno 50 kadeta, dok se procenjuje da će se njima pridružiti i oko 60 učenika koji završe Vojnu gimnaziju. U prethodnoj školskoj godini na Vojnu akademiju primljeno je 185 kadeta.

Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Jovana Krivokapića, broj budućih kadeta Vojne akademije određen je na osnovu iskazanih potreba Vojske Srbije.

"Smanjen je odliv kadrova i zato je procenjeno da klasa ne treba da broji više od 110 kandidata", rekao je major Krivokapić.

On je odbacio mogućnost da to nagoveštava dalje smanjenje ukupnog broja pripadnika Vojske Srbije.

"U ovom momentu, srednjeročno gledano, to je broj završenih oficira koji nam treba", rekao je Krivokapić.

Govoreći o interesovanju za obrazovanje u vojnim školama, on je rekao da je odziv tradicionalno dobar i da je prošle godine bilo osam zainteresovanih za jedno mesto.

"Možemo da biramo najkvalitetnije i možemo se pohvaliti da kvalitet izbora kadrova nije bio problem u poslednjih osam ili devet godina", rekao je major Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1325 idi na stranu