Kfor pohvalio organizaciju izbora

Kosovska Mitrovica -- Kfor saopštio da su izbori za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice protekli mirno i da su ih veoma dobro sproveli svi koji su bili uključeni u taj proces.

Izvor: Beta
Podeli

"Bezbednosni aranžmani za ponovljene izbore za gradonačelnika bili su pažljivo isplanirani i dobro koordinisani između kosovske policije, Euleksa i Kfora", navodi se u saopštenju.

Navodi se da je rano jutros komandant Kfora, general Salvatore Farrina posetio vojnike raspoređene u toj oblasti i da je ukratko razmenio mišljenje sa zvaničnicima kosovske policije i službenicima OEBS-a.

Nakon uspešno održanih izbora, komandant Kfora uputio je pohvale svim stranama i stanovništvu, ocenivši da je u pitanju važno demokratsko postignuće.

Italijanski general pohvalio je i profesionalnost pripadnika Kosovske policije i Euleksa, kao i OEBS koji je omogućio ovaj "istorijski demokratski proces", navodi se u saopštenju.

"NATO i Kfor nastaviće da rade na stvaranju bezbednog okruženja i omogućavanju slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, i podržaće progres u pravcu implementacije sporazuma Prištine i Beograda, u granicama svojih mogućnost i u okviru mandata iz rezolucije 1244. Saveta bezbednosti UN", saopštio je Kfor.

strana 1 od 109 idi na stranu