Kfor pohvalio organizaciju izbora

Kfor saopštio da su izbori za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice protekli mirno i da su ih veoma dobro sproveli svi koji su bili uključeni u taj proces.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

22:38

Default images

"Bezbednosni aranžmani za ponovljene izbore za gradonačelnika bili su pažljivo isplanirani i dobro koordinisani između kosovske policije, Euleksa i Kfora", navodi se u saopštenju.

Navodi se da je rano jutros komandant Kfora, general Salvatore Farrina posetio vojnike raspoređene u toj oblasti i da je ukratko razmenio mišljenje sa zvaničnicima kosovske policije i službenicima OEBS-a.

Nakon uspešno održanih izbora, komandant Kfora uputio je pohvale svim stranama i stanovništvu, ocenivši da je u pitanju važno demokratsko postignuće.

Italijanski general pohvalio je i profesionalnost pripadnika Kosovske policije i Euleksa, kao i OEBS koji je omogućio ovaj "istorijski demokratski proces", navodi se u saopštenju.

"NATO i Kfor nastaviće da rade na stvaranju bezbednog okruženja i omogućavanju slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, i podržaće progres u pravcu implementacije sporazuma Prištine i Beograda, u granicama svojih mogućnost i u okviru mandata iz rezolucije 1244. Saveta bezbednosti UN", saopštio je Kfor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: