Rakić pobedio u Severnoj Mitrovici

GI Srpska proglasila je pobedu svog kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

20:17

Default images

Prema podacima "Srpske", Rakić je dobio 2707 glasova, što je 271 glas više u odnosu na zbirni rezultat sva tri kandidata.

Ostali kandidati su dobili ukupno 2436 glasova.

U ovaj broj nije uračunat 651 uslovni glas.

Rakić je saopštio da će mu prvi zadatak biti da Oliver Ivanović i svi uhapšeni budu pušteni da se brane sa slobode. Takođe je dodao da se sada stekao uslov za formiranje Zajednice srpskih opština. Rekao je da su "pobedili građani Mitrovice, pobedila Srpska, pobedila Srbija" i zahvalio se Vladi Srbije na podršci.

Kako javlja naš reporter, u štabu Srpske se slavilo. Pristalice Srpske slavile su pobedu na ulicama Kosovske Mitrovice, trubili iz automobila i mahali zastavama.

"Sva biračka mesta zatvorena su na vreme, nije bilo nepravilnosti. Izborni dan protekao je u najboljem redu. Građani su na dostojanstven način ispratili izbore", rekao je ranije večeras portparol Srpske Aleksandar Spirić. On je naveo da je na izbore izašlo 5.854 birača, što je 20,63 odsto birača.
Foto: Tanjug
U štabu GI SDP- Oliver Ivanović je saopšteno da je, prema preliminarnim rezuiltatima, predstavnik GI "Srpska" Goran Rakić pobedio.

"Uvek smo spremni za saradnju, očekujemo da će ispuniti ono što je obećao građanima koji su mu ukazali poverenje“, rekla je potpredsednica te inicijative Ksenija Božović.

U GI SDP - Oliver Ivanović kažu da su oni postigli u ovoj situaciji, kada je njihov lider u pritvoru, najviše što su mogli.

Takođe su naveli da je njihovo biračko telo izašlo na današnje izbore, ali i ocenila da je bilo neregularnosti.

U SDP dodaju i da su građani podlegli pritisku.

Kfor saopštio da su izbori za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice protekli mirno i da su ih veoma dobro sproveli svi koji su bili uključeni u taj proces.

Birališta su zatvorena u 19 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: