"Još par sati za odluku o sudbini"

Portparol GI "Srpska" Aleksandar Spirić ocenio da je ostalo još par sati građanima Mitrovice da se odluče da li će biti izabran gradonačelnik Srbin.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

16:45

Default images

On je, na konferenciji za štampu, preneo da je izlaznost do 15 časova iznosila 14,41 odsto, odnosno izašlo je 4.096 glasača.

Posebno je naveo da je na ovim, ponovljenim izborima, izašlo 800 Albanaca više nego na prošlim izborima 1.decembra.

Spirić je upozorio građane da je veoma malo vremena ostalo za odlučivanje u kojem pravcu severna Kosovska Mitrovica treba da ide.

"Sati nas dele od odluke da li želimo sigurnu i bezbednu budućnost, Srbina na čelu gradakoji podržava vlada Srbije", kazao je on.

Spirić je upozorio Mitrovčane na opasnost da njihov grad ne bude deo Zajednice srpskih opština, istakavši da od njih zavisi.

Takođe je ukazao i na neregularnosti, dodajući da je "Srpska" već ranije ukazala da je više Albanaca upisano u birački spisak, a to potvrđuje i podatak da ih je na ovim izborima izašlo više nego 1.decembra.

Isto tako je naveo da su nastali problemi i vezani za provokacije aktivista Građanske inicijative SDP, koji su glasače "Srpske" vraćali sa birališta tražeći od njih da imaju kosovske lične karte.

"Verujemo da će građani glasati kao što je dogovoreno briselskim sporazumom i srpskim ličnim dokumentima", poručio je Spirić dodajući da se radi o licima iz Kosovske Mitrovice.

On je odbacio optužbe iz štaba SDP, posebno navodeći da Centar za socijalni rad ima aktivnosti, kao što je narodna kuhinja, zbog kojih radi i nedeljom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: