Bela kuća: Vratite se dijalogu

Bela kuća je saopštila da prati razvoj događaja u Ukrajini i apeluje na prestanak nasilja i povratak dijalogu.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

20:26

Default images

"Mi pozdravljamo konstruktivan rad Rade i nastavljamo da se zalažemo za hitno formiranje široke, tehnokratske vlade nacionalnog jedinstva", naveo je portparol Bele kuće, prenosi BBC.

"Pozdravljamo današnje oslobađanje bivše premijerke Julije Timošenko iz zatvorske bolnice, i želimo joj brz oporavak, i odgovarajući medicinski tretman koji je dugo tražila i koji joj je već dugo neophodan", rekao je.

Portparol je dodao da SAD nastavljaju da apeluju na prestanak nasilja na obe strane, kao i na fokusiranje na miran, demokratski dijalog, radeći po Ustavu Ukrajine i preko vladinih institucija.

Iz Bele kuće je poručeno da će SAD raditi sa Rusijom i odgovarajućim evropskim i međunarodnim organizacijama kako bi podržali "jaku, prosperitetnu, jedinstvenu, demokratsku" Ukrajinu.

U svojoj izjavi, portparol je naglasio tvrd stav da narod Ukrajine odlučuje o svojoj budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: