Kijev: Izviždani lideri opozicije

Demonstranti su izviždali večeras opozicione lidere koji su izašli na binu na Trgu nezavisnosti da predstave sporazum s predsednikom Viktorom Janukovičem.

Izvor: B92

Petak, 21.02.2014.

20:20

Default images

Jedan od ekstremista na trgu poznatom kao i Majdan zapretio je da će krenuti u ofanzivu s vatrenim oružjem ako opozicija ne zatraži da Janukovič do sutra ujutro podnese ostavku.

Na trgu su se čuli i uzvici "Smrt kriminalcu!" upućeni Janukoviču.

Lider desnog sektora, za koji se veruje da trenutno vodi i kontroliše demonstrante, rekao je sa bine da će demonstranti preduzeti mere ako Viktor Janukovič do sutra ujutru do 10 sati ne podnese ostavku.

Janukovič i tri lidera opozicije - Vitalij Kličko, Arsenij Jacenjuk i Oleg Tjagnibok, potpisali su danas sporazum o okončanju krize u prisustvu posrednika EU - šefova diplomatije Nemačke, Francuske i Poljske, Frank-Valtera Štajnmajera, Lorana Fabijusa i Radoslava Šikorskog.

Ukrajinski parlament je potom suspendovao Ustav i vratio na snagu Ustav iz 2004. čime su predsednička ovlašćenja znatno ograničena, oslobodio iz zatvora bivšu premijerku Juliju Timošenko, amnestirao uhapšene demonstrante i smenio mijnistra policije za kojeg se smatra da je naredio upotrebu sile nad učesnicima protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: