Nema opasnosti od naftne mrlje

Novi Sad -- Naftna mrlja koja se pojavila na njivi u selu Turija ne predstavlja opasnost za životnu sredinu. Oko 200 litara nafte se izlilo iz naftovoda, kažu nadležni.

Izvor: Beta
Podeli

Vojvođanska zelena inicijativa ranije danas je saopštila da se na njivi Uroša Zeremskog u blizini sela Turija u opštini Srbobran pojavila velika naftna mrlja. Iz ove inicijative pozvali su nadležne da što pre reaguju i da saniraju zemljište, kako se zagađenje ne bi širilo.

Naftna mrlja koja se pojavila na njivi ne predstavlja opasnost za životnu sredinu, rekao je Tanjugu rukovodilac Sektora za inspekcijske poslove u pokrajinskom sekretarijatu za ubanizam, graditeljstvo i zaštitu zivotne sredine Milorad Bjelić.

On je naglasio da je podatke o naftnoj mrlji i njenom uticaju na životnu sredinu dobio na osnovu proverenh inforamacija dobijenih od NIS AD - Blok istraživanja.

On je kazao da je, prema tim informacijama, došlo do perforacije cevi lokalnog naftovoda, što je izazvalo izlivanje nafte.

"Izlilo se oko 200 litara nafte, odnosno nafte pomešane sa vodom. Kroz pomenuti deo lokalnog naftovoda je zatvoren protok nafte tako da kroz ovu perforiranu cev sada ne potiče nafta i nema opasnosti od daljeg izlivanja", rekao je Bjelić.

On je dodao da je zemljište sanirano ponovivši da nema nikakve opasnosti za životnu okolinu.

strana 1 od 162 idi na stranu