Perišić: Policija da pojača rad

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić zatražio je, povodom protesta građana, da policija pojača preventivni rad.

Izvor: B92

Subota, 15.02.2014.

18:42

Default images

On je od pravosudnih organa zatražio da svoj posao urade profesionalno i brzo na rasvetljavanju ubistva studenta Vuka Stoiljkovića (22).

"Apelujem i zahtevam od policije da dodatno poveća i pojača preventivni rad, od pravosudnih organa da profesionalno i brzo urade svoj posao, jer to traže građani Niša", rekao je Perišić na konferenciji za novinare sa koje je uputio saučesće porodici ubijenog studenta medicine Vuka Stoiljkovića u parku Svetog Save 10. februara uveče.

Perišić je dodao da jedino tako može biti smanjen rizik za nastanak tragičnih događaja i podignut opšti nivo bezbednosti.

"Obećavam da će inspekcijske službe biti dodatno angažovane na kontroli rada ugostiteljskih objekata, da li se zatvaraju na vreme, da li se u njima toči piće maloletnim licima, kao i da će biti sankcionisani svi koji se ne drže zakona", kazao je niški gradonačelnik.

Perišić je podržao građane u borbi protiv nasilja i zatražio od njih da nastave borbu kroz reči sa transparenta koji su nosili "Svest, savest, moral".

Okupljanje građana Perišić je ocenio kao želju i vapaj građana Niša, Novog Sada i Beograda protiv onoga što se dešava i što ugrožava naš način života i razmišljanja.

"Ne postoji nijedan razlog zbog koga bi mladi život bio prekinut", rekao je Perišić i apelovao na mlade i građane da nikada ne posegnu za nečijim životom i da ne postoji opravdan razlog koji bi ih naveo na zločin.

Perišić je podsetio da je grad nekoliko godina bio bez načelnika Policijske uprave i da su sve akcije do sada, kao i one koje se planiraju imale za cilj podizanje opšteg nivoa bezbednosti, kao i da će on kao gradonačelnik učiniti sve da Niš bude grad u kome će se bezbedno živeti.

Ubistvo studenta medicine s kojim je kao profesor Medicinskog fakulteta delio iste ideale je težak teret za sve, naročito za one koji su Vuka poznavali i iz čijih je života nestao, kazao je Perišić.

Apelujući na sve da daju svoj doprinos u podizanju opšte bezbednosti, Perišić je naveo primer da se pred manifestacije u Niškoj tvrđavi na trafici pored prodaje kombi piva.

Noćas je na proslavi 18. rođendana policija razdvajala oca i sina koji je slavio rođendan, a u niškom naselju Duvanište upaljena su dva automobila i policija je pronašla izvršioca, napomenuo je niški gradonačelnik.

Na Trgu kralja Milana u Nišu danas je održan protest sa koga su građani Niša poslali poruku da se nasilje zaustaviti mora i da se pretnje moraju ukloniti sa ulica, a zatim su krenuli u protesnu šetnju do gradske kuće, suda i policijske uprave koja je protekla mirno.

Građani Niša ispunili su centralni gradski trg, a na skupu je rečeno da su okupljanja počela zbog ubistva studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) u parku Sveti Sava i da su prerasla u protest protiv nasilja sa zahtevom da se krene u obračun sa uzrocima tog nasilja ne samo u Nišu već i celoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: