OEBS: RIK da prati izbore na KiM

Predsednik RIK Dejan Đurđević izjavio da je OEBS tom telu uputio zahtev da prati izbore za Skupštinu Srbije na teritoriji Kosova.

Izvor: Beta

Petak, 14.02.2014.

18:52

Default images

"Mi smo ga (zahtev) prosledili Ministarstvu spoljnih poslova, i čekamo njihovo mišljenje", kazao je Đurđević na sednici RIK-a.

Generalni sekretar Vlade Srbije u ostavci Veljko Odalović izjavio je da će uskoro biti sastanak s predstavnicima OEBS-a o sprovođenju izbora na Kosovu, dok će još danas OEBS imati konsultacije u Prištini.

Predsednik Vlade Srbije u ostavci Ivica Dačić i specijalni predstavnik OEBS-a za Zapadni Balkan Žerar Studman razgovarali su danas u Beogradu o sprovođenju izbora za srpski parlament na Kosovu i mogućnostima da OEBS pruži logističku podršku u organizovanju tih izbora.

Na današnjoj sednici RIK je takođe usvojio odluku o obrazovanju radnih tela za sprovođenje parlamentarnih izbora po opštinama, i prihvatio zahtev kandidata za poslanika na listi Demokratske stranke (DS) Tamare Tripić da povuče kandidaturu.

Odalović: Uskoro sastanak sa OEBS-om

Zamenik sekretara Republičke izborne komisije Veljko Odalović izjavio je večeras da će uskoro u Beogradu biti održan sastanak sa predstavnicima OEBS-a o sprovođenju vanrednih republičkih izborna 16. marta na Kosovu i Metohiji.

Odalović je na sednici RIK rekao da će tada biti reči o načinu sprovođenja izbora i podsetio da je u Briselu 12. februara, tokom dijaloga Beograda i Prištine, potvrđeno da će OEBS pomagati u sprovođenju izbornog procesa.

Jutros sam se čuo sa predstavnicima OEBS-a, najavili su konsultacije tokom dana u Prištini, kako bi se pripremio ambijent. Sastanak će vrlo brzo biti održan i ovde u Beogradu o načinu sprovođenja izbora”, rekao je on.

Odalović je, takođe, dodao da je OEBS juče najavio da će imati posmatrače na izborima u Beogradu i da će tokom sedmice biti organizovan sastanak i na tu temu sa RIK-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: