Konkurs Fondacije Slavko Ćuruvija

Fondacija Slavko Ćuruvija raspisala je konkurs podrške lokalnim televizijama i radio stanicama.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.02.2014.

17:56

Default images

Konkurs, kako naglašavaju iz Fondacije, ima za cilj da ohrabri lokalne medije da deluju kao kontrola lokalnih vlasti.

Konkurs je otvoren do 7. marta, a odluka o tome koji su mediji dobili podršku biće saopštena na obeležavanju početka rada fondacije, 27. marta.

Komisija koja će odlučivati, kako se dodaje u saopštenju, vodiće računa o kriterijumima da teme koje će biti obrađivane nisu do sada imale veliku medijsku zastupljenost, da se bave problemima lokalnih zajednica kroz primere kako građani mogu da pomognu u rešavanju problema kao demokratska kontrola lokalnih vlasti.

Teme takođe, navedeno je, treba da preispituju rad lokalnih vlasti i na taj način doprinose jačanju uloge lokalnih medija kao kontrolora vlasti.

Cilj konkursa "O čemu Srbija ćuti?" je stvaranje mreže kvalitetnih lokalnih medija koji će pokretati društveno odgovorne teme i koji su spremni da animiraju lokalnu zajednicu i da osnaže i podrže aktiviste i građane u lokalnim sredinama koji rade na uspostavljanju demokratske i evropske tradicije u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Fondaciju su pokrenuli ćerka i sin Slavka Ćuruvije Jelena i Rade, novembra 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: