Svedoku saradniku spaljeni splavovi

Beograd -- Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da su svedoku saradniku u predmetu "Ćuška" i njegovom bratu noćas zapaljeni splavovi u Beogradu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Splavovi su zapaljeni noćas u pet časova i to pokazuje o kakvom predmetu se radi i koliko rizika preuzimaju oni koji rade u Veću za ratne zločine.

Povodom osuđujuće presude za devetoricu pripadnika Šakala i oslobađajuće za dvojicu, Vekarić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da je delimično zadovoljan tom odlukom, najavivši da će se žaliti na oslobađajući deo.

Tužilaštvo će, nakon pismenog otpravka, uložiti žalbu na visine izrečenih kazni, prvo na oslobađajuće presude, kao i na visine kazni u slučajevima gde se one razlikuju od predloga Tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, Tužilaštvo je prilikom iznošenja završnih reči zatražilo više od 150 godina zatvora za 11 optuženih: maksimalne kazne za Miladinovića, Momića, Nikolića, Mišića, za Bulatovića kaznu od 20 godina, Sokića i Popovića po 15, a za Kastratovića, Bogićevića, Brnovića i Korićanina od po pet do osam godina.

Zamenik tužioca za ratne zločine je rekao da je tužilaštvo dokazalo da je izvršen zločin.

strana 1 od 25 idi na stranu