"RRA preti da zatvori Palmu plus"

Jagodina -- Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, izjavio da je RRA zapretila zatavarnjem jagodinske televizije "Palma plus", čiji je vlasnik.

Izvor: Tanjug
Podeli

Mogu nas zatvoriti, ali naša dela ne mogu sakriti", poručio je Marković, čija je stranka član koalicije SPS-JS-PUPS.

On je rekao da ga je danas zvao jedan funkcioner RRA i zapretio mu oduzimanjem dozvole za rad TV "Palma plus".

"Oni su zaduženi da prate televzije koliko prikazuju ono što političari govore i obećavaju u predizbornoj kampanji, a rekao mi je da ako ne smanjimo vreme emitovanja do srede, onoga što smo uradili u Jagodini, da će TV 'Palma plus' oduzeti dozvolu za rad", rekao je Marković na predizbornom skupu u Mesnoj zajednoci Kočino Selo kod Jagodine.

"Rekao sam tom gospodinu: Vi možete da zatovotre TV 'Palma plus', ali ne možete da sakrijete dela koja smo mi uradili. Ne možete da sakrijete da se ovde vodi računa o svakom čoveku, o mladim ljudima, deci u predškolskim i školskim ustanovama, trudnicama, poljoprivrednicima, penzionerima, sportistima, Romima, socijano ugroženima", rekao je Marković, pozdravljen burnim aplauzom u prepunom Domu kulture.

Šta mi to prikazujemo, šta mi to radimo protiv države, zapitao se Marković.

Marković je rekao i da mu je iz RRA poručeno da treba skratiti dužinu priloga, uz napomenu da je doneta odluka da se duži prilozi mogu emtovati samo posle 23 sata.

"Zaboravljate da ljudi na selu tada idu da spavaju. Nisu oni ti koji spavaju po ceo dan, a oko 23 sata izlaze u šetnju. Gledam danas, pošto moram da pratim ove velike televzije, svi obećavaju investitore, pa gde ste bili do sada, kako to sada kada su raspisani izbori, svi nesto obećavate", rekao je Marković.

On je ocenio da se oni koji to govore "sigurno sami sebe stide".

"Gladam i ovi u Beogradu se setili da primaju građane, isto kao kod nas u Jagodini, narod se smrazava napolju. Nisam patentirao ono što radim, ali zbog nekih politaičara trebao sam da to petentiram da ne mogu da prepisuju od mene", rekao je on.

"Na nama je da zaposlimo nezaposlene, da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, da i dalje stvarmo uslove za bolji život, za sport. To ova koalicija sa Ivicom Dačićem, nominovanim za Novelovu nagradu, sa Jovanom Krkobabićem velikim borcem i zaštitinikom penzionera i sa monom, drugim čovekom po popularnosti u Srbiji, može", zaključio je Mrković.

Uz Kočino Selo, ova koalicije večeras mitinge održava i u selima Staro i Novo Lanište, Ribnik, Bukovče i Voljevče.

A uz Mrakovića, na mitinzima su, između ostalih, govorili i predsednik Gradskog odbora SPS i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, isperd PUPS Desmir Mišić, narodni poslanik u prošlom sazivu Skupštine Patar Petrović.

strana 1 od 162 idi na stranu