Reci NE govoru mržnje na Internetu

Beograd/Čačak -- Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije pokrenulo je kampanju i iniciralo formiranje Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje na internetu.

Izvor: B92
Podeli

Kampanja ima za cilj da stane na put negativnim pojavama u virtuelnom svetu, stvori pristupačniji i sigurniji sajber prostor za sve mlade korisnike interneta.

Takođe, cilj je i podizanje svesti o uticaju aktivnosti u virtuelnom svetu na aktivnosti u stvarnom svetu.

Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje na internetu odlučio je da centralni događaj kampanje, povodom Dana bezbednog interneta 11. februara, bude u Čačku.

Mladi u Čačku biće upoznati sa aktivnostima i planovima kampanje za borbu kako bi bili deo otvorenijeg i demokratičnijeg društva.

Na konferenciji će se učesnicima obratiti Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, zatim Aleksandra Knežević, nacionalna koordinatorka kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu, i Rada Karanac, savetnica za regionalno planiranje.

Konferencija će se održati u utorak, 11. februara u 11 sati, u Regionalnom centru za zaposlene u obrazovanju u ulici Cara Dušana bb u Čačku.

Učesnicima će se obratiti i predstavnici verske, romske zajednice i lokalne samouprave.

"Ponosna sam što je moj grad izabran za održavanje centralnog događaja. Verujem da je ovo samo početak, i da ćemo u budućnosti sprovoditi još ovakvih aktivnosti", rekla nam je aktivistkinja kampanje i jedan od inicijatora konferencije u Čačku Anđelka Matijević. Ona se posebno zahvalila učenicima čačanske gimnazije i profesoru Vladimiru Živanoviću na, kako je istakla, nesebičnoj podršci u organizaciji ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu