"Hapšenja nalik turskim serijama"

Branka Prpa, udovica Slavka Ćuruvije, smatra da akcija hapšenja u Srbiji za ubistvo njenog muža predstavlja medijski spektakl, nalik turskim serijama.

Izvor: B92

Petak, 07.02.2014.

19:14

Default images

Ona je podgoričkoj Televiziji “Atlas” danas rekla da Miroslav Kurak, kojega su srpske vlasti osumnjičile kao direktnog izvršioca ubistva Čuruvije, nije pucao u njenog supruga 11. aprila 1999. godine.

“To znaju i specijalni tužilac i policija, a zašto sada imaju ovu vrstu redefinicija u istražnim radnjama – to oni treba da objasne na sudu”, navela je Prpa.

Za nju je sporan i Milorad Ulemek kao ključni svedok rasvetljavanja ubistva Ćuruvije.

“Taj pompezni izlazak u javnost sa Legijom, koji je sad kao progovorio, takođe je nešto što u suštini diskvalifikuje to svedočenje”, tvrdi Prpa.

Za ubistvo Ćuruvije osumnjičeni su nekadašnji šef Službe državne bezbednosti Radomir Marković, koji se već nalazi u zatvoru, dok su nedavno uhapšeni pripadnici te službe Milan Radonjih i Ratko Romić, a Kurak je trenutno nedostupan srpskom pravosuđu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: