"Hapšenja nalik turskim serijama"

Podgorica -- Branka Prpa, udovica Slavka Ćuruvije, smatra da akcija hapšenja u Srbiji za ubistvo njenog muža predstavlja medijski spektakl, nalik turskim serijama.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je podgoričkoj Televiziji “Atlas” danas rekla da Miroslav Kurak, kojega su srpske vlasti osumnjičile kao direktnog izvršioca ubistva Čuruvije, nije pucao u njenog supruga 11. aprila 1999. godine.

“To znaju i specijalni tužilac i policija, a zašto sada imaju ovu vrstu redefinicija u istražnim radnjama – to oni treba da objasne na sudu”, navela je Prpa.

Za nju je sporan i Milorad Ulemek kao ključni svedok rasvetljavanja ubistva Ćuruvije.

“Taj pompezni izlazak u javnost sa Legijom, koji je sad kao progovorio, takođe je nešto što u suštini diskvalifikuje to svedočenje”, tvrdi Prpa.

Za ubistvo Ćuruvije osumnjičeni su nekadašnji šef Službe državne bezbednosti Radomir Marković, koji se već nalazi u zatvoru, dok su nedavno uhapšeni pripadnici te službe Milan Radonjih i Ratko Romić, a Kurak je trenutno nedostupan srpskom pravosuđu.

Hronika

Sedam godina obljube deteta

Beograd -- Beogradska policija potvrdila da je uhapsila i po nalogu Višeg javnog tužilaštva zadržala do 48 sati D. M.(45), zbog sumnje da sedam godina vrši obljubu deteta.

Hronika petak 28.02. 15:38 Komentara: 52
strana 1 od 132 idi na stranu