"Glas za one koji podržavaju LGBT"

GSA pokrenula kampanju "Tvoj glas, tvoje sutra" kojom poziva građane da glasaju za opcije koje se zalažu za poboljšanje položaja pripadnika LGBT populacije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.02.2014.

14:45

Default images

Cilj kampanje je da se pozovu LGBT osobe i svi drugi građane, da na izborima glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava, saopštila je GSA.

U saopštenju je navedeno da je GSA pozvala sve političke organizacije koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima da se u predizbornoj kampanji obrate i LGBT populaciji.

GSA u pozivu ističe da, iako ne negira da su ekonomske teme i programi izuzetno značajni za sve građane Srbije, među kojima su i LGBT osobe, u predizbornoj kampanji ne treba zaboraviti ni druge važne teme.

LJudska prava, sigurnost i kvalitet života pripadnika i pripadnica

manjinskih grupa, kao i svih drugih građana i građanki, svakako jesu jedna od važnih tema, dodaje GSA.

GSA navodi i da će raditi i monitoring predizbornih kampanja politickih stranaka i grupacija u delu koji se odnosi na ljudska prava, a posebno ljudska prava LGBT osoba, i o tome obaveštavati javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: