2.000 bajkera na ulicama Karakasa

Karakas -- Oko 2.000 bajkera izašlo na ulice prestonice Venecuele, protestujući zbog predloga za uvođenje policijskog časa za dvotočkaše radi slamanja kriminala.

Izvor: Tanjug
Podeli

Protest jedva da je zaustavio saobraćaj pošto su organizatori odustali od "protestne vožnje" svojim dvotočkašima širom Karakasa, već su se skoncentrisali na favelu Petare u istočnom delu prestonice.

Javnost Veneceule bila je zatečene nedavnom vesti o beskrupoloznom ubistvu bivše misice Monike Sper i njenog supruga Britanca koji su bili žrtve neuspele pljačke jedne naoružane bande, pa je Vlada predsednika Nikolasa Madura podržala predlog da se, po gradovima širom zemlje, zabrani bajkerima vožnja na motorima posle 19 časova.

Vlada je obrazložila svoju odluku tvrdnjom da su "ta vozila favorizovano sredstvo za bekstvo ubica i pljačkaša" i ankete su pokazale da je "sigurnost najveća briga Venecuele", a vlada pod pritiskom da uvede red, prenela je agencija AP.

Ubistva su se u Venecueli učetvorostručila u poslednjih 15 godina od kada je Ugo Čaves došao na vlast, na više od 24.000 ubistava, samo, u prošloj godini.

strana 1 od 438 idi na stranu