Nastavak pregovora s Iranom u Beču

Sledeća runda pregovora oko iranskog nuklearnog programa biće održana 18. februara u Austriji, dogovoreno je na marginama bezbednosne konferencije u Minhenu.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.01.2014.

22:21

Default images

Šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton i ministar inostranih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif dogovorili su termin za nastavak pregovora.

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, s tim u vezi, izrazio je zadovoljstvo što je Eštonova prihvatila ponudu Austrije.

To je velika čast za našu zemlju“, poručio je on.

Iz Ministarstva inostranih poslova Austrije istaknuto je da mesto održavanja nastavka pregovora za sada još nije određeno, i da je moguće da to bude i izvan Beča.

Pregovori okončani bez dogovora o humanitarnoj pomoći

Zamenica generalnog sekretar Ujedinjenih nacija (UN) za humanitarna pitanja i koordinatorka za hitno upućivanje pomoći Valeri Amos izrazila je žaljenje što su mirovni pregovori o Siriji u Ženevi, okončani bez postizanja dogovora o otvaranju koridora za humanitarnu pomoć u blokiranim oblastima.

"Izuzetno sam zabrinuta da, dok pregovori traju u pokušaju da se pronađe političko rešenje za krizu, obični ljudi, žene i deca umiru bespotrebno širom zemlje, a drugi su očajni zbog nedostatka hrane, čiste vode i medicinske nege'' , navela je Amos, prenela je agencija AP .

Pregovori sirijskih zaraćenih strana danas su završeni u Ženevi bez konkretnih rezultata i zaustavljeno je postizanje sporazuma kojim bi se omogućilo humanitarnim konvojima da stignu u desetkovane delove grada Homs.

Istovremeno diplomate pri Savetu bezbednosti UN-a razmatraju o rezoluciji kojom bi se izvršio pritisak na sirijske zaraćene strane da omoguće pristup humanitarne pomoći ugroženima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: