Advokat: Sud bez odluke o Ivanoviću

Advokat Nebojša Vlajić izjavio da Apelacioni sud nije doneo odluku o žalbi koju je uložio zbog odluke da se lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću odredi pritvor.

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

21:53

Default images

''Iako je rok bio danas u 14 časova da se odluči o njegovoj žalbi koju je uložio na rešenje o pritvoru Ivanoviću još ga Apelacioni sud u Prištini nije obavestio o odluci'', rekao je Vlajić Tanjugu.

Prema mišljenju Vlajića, to sve navodi na zaključak da odluka nije još ni doneta, a time se na grub način krše prava Olivera Ivanovića i načelo hitnosti postupanja suda u ovakvim predmetima.

Hitno postupanje je obaveza suda upravo iz razloga da bi se zaštitila prava uhapšenih i da bi se posledice neosnovanog određivanja pritvora umanjile”, kazao je Vlajić.

U ovom slučaju očigledno je da ljudska prava i zakoni ne obavezuju sud, jer da nije tako on bi ih poštovao, rekao je Vlajić.

Ivanović je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Inače, Ivanović je kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice na izborima koji će u ovom gradu biti održani 23. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: