Svedok protiv Ivanovića Isa Mustafa

Albanac Isa Mustafa izjavio listu Koha ditore da će svedočiti na sudu da je Oliver Ivanović komandovao policijskom jedinicom koja je ubila više civila Albanaca.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.01.2014.

12:51

Default images

Mustafa koji je, kako kaže, jedini preživeo masakr od grupe kojom je rukovodio Ivanović, u intervjuu prištinskom dnevniku rekao je da jedva čeka suočavanje sa njim na sudu.

Mustafa kaže da je video Ivanovića u plavoj policijskoj uniformi 14. aprila 1999. godine u svom naselju u Kosovskoj Mitrovici, kako rukovodi operacijom.

On tvrdi da se jedan od policajaca obratio Ivanoviću sa - šefe - i da mu je ovaj odgovorio da izvrši naređenje koje su dobili.

Mustafa je za "Koha ditore" rekao i da je bilo dosta policijskih snaga koje su bile maskirane, ali da je bilo i onih koji su mogli da se identifikuju, a to su, kako tvrdi, Oliver Ivanović, Igor Simić, Srđan Aleksić i Vlastimir Aleksić.

Ivanović, kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima u severnoj Mitrovici, uhapšen je zbog sumnje da je 1999. i 2000. učestvovao u zločinima protiv kosovskih Albanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: