Čeku najavio novo ime za BSK

Ministar Bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku najavio je da će tokom februara te snage dobiti dodatne kapacitete i ovlašćenja, kao i novo ime.

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

11:18

Default images

Tim imenom će kako kaže "biti zadovoljni građani Kosova".

"Ja tražim samo malo strpljenja, i vrlo brzo će gradjani biti informisani i biti zadovoljni koje će kapacitete i ovlašćenja imati BSK, odnosno kako ćemo je drugačije zvati", rekao je Čeku za Radio-televiziju Kosova (RTK).

Čeku je dodao da su posle godinu i po dana razmatranja sektora bezbednosti na Kosovu, koje je okončano početkom ovog meseca, formulisane preporuke koje će prihvatiti Vlada Kosova.

"To treba tretirati samo kao preporuke da bi zatim Vlada, odnosno premijer na osnovu njih doneti odluke. Sada smo u fazi koordinacije aktivnosti i sa medjunarodnim faktorima koji treba da budu podrška ovom procesu i njegovom ostvarivanju", rekao je Čeku.

On je rekao da će pored najvećih promena, koje se odnose na mandat i ime BSK, sagledavanjem sektora bezbednosti biti obuhvaćene i promene u drugim institucijama bezbednostima na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: