Odbijeno izručenje Šaranovića

Viši sud u Podgorici odbio zahtev pravosudnih organa Srbije za izručenje Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, koji se sumnjiče za ubistvo Nikole Bojovića.

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

13:27

Default images

Rešenjem krivičnog veća Višeg suda u Podgorici odbijen je zahtev za izručenje Šaranovića i Koljenšića u cilju krivičnog gonjenja ovih lica u Srbiji, zbog osnovane sumnje da su izvšili krivično delo teško ubistvo”, saopšteno je iz tog suda.

Viši sud u Podgorici je krajem decembra prošle godine doneo rešenje o izručenju Šaranovića i Koljenšića Srbiji, ali je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo to rešenje i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu. Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju izmedju dve države.

Nikola Bojović je rodjeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava. Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranović, vlasnika kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.

Crna Gora je 22. januara izručila Beogradu državljanina Srbije Sašu Cvetanovića (32), koji je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića. Cvetanović je uhapšen 29. avgusta prošle godine u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: